Яжте кафяв ориз!

Антиоксидант, източник на селен и витамин Е

по статията работи: Деница Стефанова | 08.10.2010 | 16:56

Кафявият ориз е чудесно допълнение към всяко хранене. Той има богата и твърда текстура, което го прави идеален за гарнитура. Приготвен с подправки, зеленчуци или пиле, или добавен към супа, този ориз е перфектният начин да аранжирате вашето блюдо.

Порция кафяв ориз е безценен източник на селен – елемент, който намалява риска от рак и сърдечносъдови заболявания, както и на Витамин Е (антиоксидант и „помощник“ за възстановяване на мускулите)

Похапването на кафяв ориз намалява холестерола и риска от развиване на метаболитен синдром, който води до затлъстяване, диабет и високо кръвно налягане.

Изводът: захвърлете белия ориз, познат като приятел на напълняването и запомнете, че кафявият се комбинира добре с почти всичко – пиле, телешко, свинско, тофу, зеленчуци и т.н. Не се страхувайте да експериментирате още тази вечер!


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Денят започва с Георги Любенов
  • 10:55 Празнично богослужение за Второ...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:30 Отблизо
  • 13:30 Най-хубавите години от нашия живот...
  • 14:30 Българското село
  • 15:00 Малки истории
  • 16:00 Възкресение документален филм...
  • Сега "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Богатствата на България" -...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Под звездите на Върмонт" -...
  • 14:30 "Без багаж" - документална травъл...
  • 15:00 "COOLt" - лайфстайл предаване с...
  • 16:00 "bTV разказва" - документална...
  • Сега "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Празник с Николина и Мария...
  • 14:15 "Великден под прикритие" - с уч. на...
  • 16:30 "На фокус с Лора Крумова" -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:40 На фокус след новините
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.